Ozonowanie
Zastosowania ozonatora w sektorze motoryzacyjnym
W kabinach pojazdów oraz w systemach klimatyzacyjnych, gdzie jest niezbędna czystość i higiena, czyszczenie metodami tradycyjnymi bywa niewystarczające a produkty chemiczne nie zapewniają dezaktywacji wszelkich szkodliwych zanieczyszczeń.
Istnieją miejsca i strefy gdzie jest prawie niemożliwe lub bardzo utrudnione usunięcie brudu i kurzu będących siedliskiem bakterii, wirusów, zarodników, grzybów, etc.
Te mikroorganizmy, które namnażają się w zawrotnym tempie i zakażają środowisko są również źródłem wszelkich nieprzyjemnych zapachów i wyziewów.
Odkażacz mikrobiologiczny, zapewnia całkowite bezpieczeństwo mikrobiologiczne oraz eliminacje wszelkich zapachów pochodzenia organicznego i nieorganicznego.
Ozon jest dekontaminatorem (odkażaczem)
Ozon zabija: bakterie, wirusy, zarodniki, pleśnie i wszelkie mikroorganizmy
Ozon niszczy: zanieczyszczenia chemiczne (emitowane przez wykładziny, meble, izolacje, farby, lakiery i farby do drewna, tworzywa sztuczne).
Ozon eliminuje: zapachy pochodzenia organicznego i nieorganicznego, niszcząc lotne cząsteczki, które przenoszą zapachy, czyli je niszczy a nie maskuje.
Praktyczne zastosowanie ozonatora
Owoce/Warzywa – woda ozonowana | Owoce, warzywa należy włożyć do miski (naczynia), dolać wody do momentu, w którym będą całkowicie zanurzone, po tym należy na dnie naczynia umieścić rurkę silikonową z zoolitem, włączyć urządzenie na czas 8-10 minut. Po zakończeniu procesu można je wyjąć i bezpośrednio ugotować. W przypadku gdy chcemy jeść je od razu należy odczekać około 8 minut aby ozon zareagował wystarczająco z komórkami warzywa/owoców. |
Owoce/warzywa – 03 w postaci gazu | Warzywa włożyć do torebki, torebkę napełnić O³, aż będzie pełna, takie przechowywanie warzyw znacznie zwiększa okres przechowywania i ich świeżość. |
Ryby, mięsa, jaja | Mięso, drób, jajka należy włożyć do miski, dodać wody, włączyć urządzenie na 20-30 minut. W trakcie procesu ozon (O³) zniszczy szkodliwe mikroorganizmy, które pojawiły się w procesie uboju i transportu, O³ również usuwa hormony, antybiotyki etc. Szkodliwe dla człowieka. |
Ryby, owoce morza | Podobnie jak mięso i jaja, owoce morza łatwo mogą zostać skażone bakterią vi brio parahae molyticus i bakterią halophic. O³ jest najlepszym sposobem oczyszczania owoców morza, pozwoli na otrzymanie pysznych i idealnych owoców morza. |
Mycie ryżu | Ryż najpierw należy umyć, potem należy włożyć do miski i zalać wodą, włączyć urządzenie na około 10 minut. Ryż należy gotować w wodzie, którą działało 03, pozwoli to rozłożyć pozostałości nawozów chemicznych, ryż tak ugotowany będzie dużo smaczniejszy i odżywczy. |
Lodówki | Brzydkie zapachy mogą powstawać jeżeli lodówka nie jest czyszczona. Wynika to z faktu, że są w niej duże ilości bakterii. Należy włożyć do lodówki silikonową rurkę i przymknąć drzwiczki (nie należy za mocno zgnieść rurki), O³ zacznie sterylizować lodówkę i usunie nieprzyjemne zapachy, tym samym zwiększy trwałość żywności i zapobiegnie utracie przez nią smaku. Wystarczy 10-15 minut, po których należy przewietrzyć komorę lodówki. |
Zdrowie i uroda |
|
Dezynfekcja ubrań |
|
Oczyszczanie wody pitnej |
Zeolit myjki ozonowej należy włożyć do plastikowego wiadra (butelki), potrzeba około 6-8 minut pracy urządzenia aby oczyścić 5L wody (inne ilości wody proporcjonalnie), chlor, amoniak, bakterie zostaną z wody usunięte. Ozon usuwa substancje trujące jak chloroform, ciężkie metale, zwiększa natlenienie wody. Pozwala cieszyć się czystą wodą w domu;
|
Ozonowanie pomieszczeń |
|
Samochód osobowy i dostawczy |
|
Inne zastosowania |
|
Inne zastosowania wody ozonowanej |
|
Kontakt
Telefon komórkowy:
+48 602 894 933 (ERA)
Telefon stacjonarny:
(018) 3373 988
E-Mail:
biuro@janecki.pl
Adres:
Limanowa - Sowliny 271
(ul. Graniczna)
34-600 Limanowa
woj. małopolskie